Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken Verkoop

Waarom Noord-Brabant aantrekkelijk is voor een eigen vakantiewoning

Aantrekkelijke provincie voor een eigen vakantiewoning

Noord-Brabant is een aantrekkelijke provincie voor een vakantiewoning voor eigen gebruik én om te verhuren. De cijfers uit de Monitoringsnotitie Vrijetijdseconomie Noord-Brabant 2023 laten namelijk zien dat het toerisme in Brabant groeit. In 2023 bezochten 5 miljoen binnen- en buitenlandse gasten de provincie voor een verblijf, wat een stijging is van 7% ten opzichte van 2022. Met daarbij een toename van 8% in het aantal overnachtingen, blijkt de provincie steeds een populairdere vakantiebestemming. De groeiende populariteit en de toename van het toerisme biedt volop kansen voor zowel recreatie als een rendabele investering. 

Noord-Brabant is aantrekkelijk bij Duitsers

Het inkomende toerisme vanuit Duitsland laat een forse groei zien in Brabant. De groei van het aantal Duitse verblijfsgasten in Brabant ligt met 23% hoger dan de landelijke groei van 19%. Daarnaast telde Brabant in 2023, ten opzichte van 2019, 46% meer overnachtingen van Duitse gasten. Recent onderzoek van het NBTC laat zien dat ongeveer 9 op de 10 Duitsers zeer waarschijnlijk van plan is om terug te komen voor een verblijf in Nederland. 

Ons aanbod in Noord-Brabant

Wilt u ook profiteren van dit groeiende toerisme in Noord-Brabant? Dan is een vakantiewoning verhuren misschien een interessante optie voor u. In Noord-Brabant vindt u twee vakantieparken van TopParken, namelijk Resort de Brabantse Kempen en Résidence de Leuvert

Resort de Brabantse Kempen 

  • Nieuw vakantieresort in Lage Mierde
  • Veel faciliteiten; binnen- en buitenzwembad, diverse speeltuinen, mini-shop, midgetgolf- en padelbaan, restaurant met terras en zentuin. 
  • Nieuwe en moderne vakantiewoningen, geschikt voor 4 of 6 personen.
  • Nabij Eindhoven en de grens met België

Résidence de Leuvert 

  • Vakantiepark in Cromvoirt
  • Buitenzwembad en restaurant
  • Op loopafstand van recreatieplas IJzeren Man
  • Nabij Den Bosch
  • Nog enkele vakantiewoningen voor 4 personen te koop

De ligging van deze twee vakantieparken is ideaal voor privé gebruik, verhuur of een combinatie hiervan. Beide parken liggen op korte afstand van de Efteling, de best bezochte attractie in Noord-Brabant bij Belgen en Duitsers volgens het rapport, en Safaripark Beekse Bergen. Ook grote steden als Den Bosch en Eindhoven liggen in de buurt. Voor wandel- en fietsliefhebbers zijn de Loonse en Drunense Duinen en de Brabantse Kempen ideaal gelegen. 

Ervaar Noord-Brabant zelf! 

We nodigen u van harte uit om kennis te maken met deze aantrekkelijke provincie tijdens een rondleiding op een van onze vakantieparken. Zo kunt u zelf de vakantiesfeer ervaren en de nieuwste vakantiewoningen bezichtigen. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek waarom Noord-Brabant de ideale plek is voor uw eigen vakantiewoning.